x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea s-a rugat de Blaga pentru împăcare

Elena Udrea s-a rugat de Blaga pentru împăcare

de Adriana Duţulescu    |    07 Feb 2011   •   20:00
Elena Udrea s-a rugat de Blaga pentru împăcare
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Elena Udrea pierde tot mai mult teren în interiorul PDL pe măsură ce se apropie alegerile pentru şefia partidului, care vor avea loc în 14 mai. După ce favoritul ei la preşedinţia partidului, Gheorghe Falcă, a fost retras forţat din cursă, iar următorul favorit, Theodor Baconschi, nici nu şi-a mai anunţat candidatura, influenţa sa a început să scadă. Atât de mult încât Elena Udrea, potrivit unor surse din conducerea PDL, se teme că s-ar putea să nu mai prindă nicio funcţie în viitoarea schemă de conducere, mai ales dacă se va candida pe echipe, iar candidatul aripii Blaga-Videanu este în acest moment cel mai bine cotat, chiar dacă Vasile Blaga nu şi-a anunţat ferm şI public candidatura.

Sursele citate susţin că Elena Udrea, în disperare de cauză, i-a propus lui Vasile Blaga să îngroape securea războiului şI să meargă la alegerile din 14 mai împreună, ea susţinându-I acestuia candidature la şefia partidului, iar el garantându-I ei o funcţie în viitorul Birou Politic, plus cooperarea organizaţiei de la Bucureşti. Pentru că cea mai mare problemă a Elenei Udrea este dată de PDL Bucureşti, unde s-a autoinstalat şefă peste organizaţia condusă de ani de zile de Vasile Blaga şI apropiaţii acestuia. Or, ministrul Turismului se teme că la alegerile locale de la anul, aparatul organizaţiei o va boicota, special pentru a-I submina poziţia în partid.

Potrivit informaţiilor Jurnalului Naţional, Blaga a refuzat categoric să se împace cu Elena Udrea şI să colaboreze cu ea, în ciuda insistenţelor acesteia.

În plus, nu numai Elena Udrea s-a înfăţişat la secretarul general al PDL cu năframa albă, ci şI baronii pe care îi controlează ea. Astăzi, unul dintre cei mai fideli baroni ai Elenei Udrea, Florin Popescu, preşedintele PDL Dâmboviţa, l-a invitat pe Vasile Blaga la un restaurant, pentru a-I cere, în privat, să îi ierte prietenia cu ministra de la Turism şI să îl ajute să îşI păstreze, la alegeri, funcţia de vicepreşedinte al partidului. În schimb, Popescu i-a promis lui Blaga voturile delegaţiei judeţului Dâmboviţa pentru preşedinţia partidului. Blaga l-a trimis la plimbare pe Florin Popescu, printre altele şI pentru că şi-a asigurat deja jumătate din voturile de la Dămboviţa, cu ajutorul prietenului său, deputatul Alin Albu, care a făcut lobby printre primarii partidului.

×