x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc în China: "Excelenta colaborare politică trebuie să fie fructificată şi în plan economic"

Emil Boc în China: "Excelenta colaborare politică trebuie să fie fructificată şi în plan economic"

de Dan Tomozei    |    15 Aug 2011   •   06:29
Emil Boc în China: "Excelenta colaborare politică trebuie să fie fructificată şi în plan economic"

Forumul de afaceri romano – chinez a fost dechis luni, la Centrul pentru Promovarea Afacerilor din China din Bejing, in prezenta primului ministru al Romaniei, Emil Boc, ministrilor romani ai Economiei, Afacerilor Externe, Transporturilor si a peste 200 de participanti, oameni de afaceri chinezi si romani.

Forumul a fost deschis de presedintele Centrului pentru Promovarea Afacerilor din China, Wan Jifei, care a salutat prezenta oficialilor si oamenilor de afaceri romani la Beijing, urand succes relatiilor economice dintre cele doua tari.

in mesajul sau, premierul Emil Boc a prezentat participantilor chinezi motivele pentru care Romania este un spatiu de oportunitate economica, aratand ca agricultura, turismul, domeniul energetic si transporturile prezinta avataje competitive. 'Agricultura Romaniei are capacitate de a produce hrana pentru 80 de milioane de oameni. Este unul dintre canelele extrem de eficace de colaborare, nefructificate nici de romani nici de investitorii straini', a spus Emil Boc.

Trecand in revista proiectele de anvergura cu care delegatia Romaniei a venit sa atraga investitorii chinezi: centura de Sud si cea de Nord a Bucurestiului, autostrada Sibiu - Pitesti, parte a Coridorului IV Paneuropean, autostrada Ploiesti – Buzau – Focsani, autostrada Targu Mures - Iasi – Ungheni, amenajarea raurilor Arges si Dambovita pentru navigatie, premierul roman a subliniat 'excelenta colaborare politica dintre China si Romania, colaborare care trebuie sa fie fructificata si in plan economic'.

'Sunt aici sa va asigur de deschiderea pe care Romania o manifesta pentru atragerea investitorilor chinezi, sa va asigur ca aveti in Romania un cadru in care sunteti bine veniti, in care investitile sunt sigure si protejate. Romania a reusit, datorita politicilor pe care le-a promovat, sa nu fie parte directa a crizei datoriilor suverane, am evitat derapajele posibile si astazi investitiile chineze in Romania sunt binevenite si sigure', a aratat premierul Emil Boc.

In cadrul forumui de afaceri romano – chinez au mai luat cuvantul ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu si vicepresedintele Camerei de Comert a Romaniei, Sorin Dimitriu.

×
Subiecte în articol: afaceri miniştri emil boc vizita china