x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Teodorovici: “Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului”

Eugen Teodorovici: “Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului”

de Ion Alexandru    |    29 Iun 2020   •   09:14
Eugen Teodorovici: “Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului”

Ex-președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a postat, la sfârșitul săptămânii trecute, un mesaj virulent la adresa actualei conduceri interimare a partidului, pe care o numește “groparii PSD". Acesta afirmă că partidul, în acest moment, nu știe să-și fructifice avantajele de imagine, fiind, practic, “propriul său adversar”. Senatorul social-democrat invocă necesitatea organizării cât mai grabnice a unui congres, dând, încă o dată, de înțeles, că va candida la funcția supremă în această formațiune politică.

 

”Vreau să fiu printre aceia care pot să îi redea renumele de partid al marilor proiecte de țară economice și sociale, al personalităților marcante și al adevăraților lideri. Îmi doresc să fiu acolo, împreună cu oamenii aceia mulți ce încă rezonează puternic cu  spitritul social-democrat, dar și cu cei care au nevoie, poate, de o motivație pentru a-și recupera sau dobândi mândria de a fi și de a spune că sunt membri ori susținători ai Partidului Social Democrat!”, scrie Teodorovici. Acesta arată că, în ciuda multelor lucruri bune făcute de PSD, “acest partid nu știe să-și fructifice avantajele de imagine suficient de bine. Mass-media ne cataloghează ca fiind un partid defensiv, incapabil de a genera atacuri (justificate!) către ceilalți competitori politici cu care concurăm la fiecare ciclu electoral”. “De ce nu este PSD incisiv? (…) Poate ați fi tentați să credeți că nu avem strategii cei mai buni⁉️ Nici vorbă! Eu, unul, cred că PSD a fost de multe ori propriul său adversar”, susține senatorul.

Principala cauză a acestei situații ar fi competiția internă, care a generat conflicte mai mari decât cele cu advesarii. “Orice formă constructivă de competiție e generatoare de calitate și sunt perfect de acord cu acest aspect. Însă, până la un punct, și anume până acolo unde aceasta este apanajul dezbaterii și al meritocrației nepartinice, nicidecum inițiatoare de trădare!

În multe cazuri trădarea a dus PSD în opoziție și chiar în bășcălia sau ura unora dintre cetățenii onești ai țării noastre”, arată Teodorivici.

 

“PNL nu are nevoie de un adversar puternic”

Conform acestuia, au existat situații în care colegi PSD-iști au fost "aliați de conjunctură” cu cei mai temuți adversari ai PSD, pentru a-și elimina colegul de partid din calea propriei ascensiuni. “Sunt un politician nou, dar nu suficient de naiv încât să nu-mi dau seama în ce situație este acum PSD. Partid în opoziție, cu o imagine destul de avariată și cu leadership ambiguu”, mai scrie senatorul. Acesta precizează că PSD este în cea mai dificilă situație în care s-a aflat vreodată, pentru că a pierdut încrederea în propriile forțe și încrederea celor care simpatizau această formațiune.

“Este anticamera dispariției PSD, poate cea mai mare miză a lui Klaus Iohannis și a PNL! Evident, PNL a gestionat foarte prost criza medicală și criza economică generată de coronavirus și probabil mai repede decât se așteaptă orice finanțist, efectele economice vor fi drastice la sfârșitul acestui an și în anul care urmează. Șomeri și tăieri de salarii va fi noua politică PNL, iar pentru asta n-au nevoie de un PSD puternic care să îi pună în dificultate. Miza lor este evidentă, și anume dispariția PSD sau măcar lipsa lui de relevanță! Trădarea este cheia pentru a netezi drumul PNL și al președintelui Iohannis. Trădarea liderilor PSD. N-ar fi prima dată, dar cu siguranță ar fi ultima”, se mai arată în postare.

Eugen Teodorovoci le atrage atenția actualilor lideri interimari ai PSD că, “dacă aceasta este misiunea voastră atunci drumurile noastre se despart aici. Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului și nici să abandonez încrederea milioanelor de oameni care se bazează pe noi”. Fostul ministru al Finanțelor încheie, spunând că PSD are nevoie de un congres și de o conducere legitimată prin vot, “pentru a demara toate acțiunile politice absolut necesare”.

×