x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentar: Atenționez guvernanții că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

Europarlamentar: Atenționez guvernanții că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

02 Iun 2021   •   21:00
Europarlamentar: Atenționez guvernanții că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, atrage atenția că PNRR este făcut „de anumiți privați în interesul lor” și le transmite că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor pentru România.

 

 

Victor Negrescu acuză guvernanții că au prezentat un plan pe care nu l-au citit. Acesta precizează că postarea sa nu este un atac la companiile care apar în PNRR, dar atrage atenția că susține participarea mediului privat la PNRR într-un mod transparent.

De altfel, PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, „implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac”, să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR.

Întrebat de jurnaliști despre această chestiune, ministrul Inverstițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, membru USR PLUS, a spus că nu știe de ce a fost selectată, fără licitație, firma GSP Power pentru a beneficia de sute de milioane de euro din fondurile PNRR și a aruncat mingea fierbinte în „ograda” PNL: „Este un proiect al Ministerului Energiei”, condus de liberalul Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: victor negrescu