x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea anunță că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”

Firea anunță că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”

20 Feb 2021   •   11:59
Firea anunță că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”

Senatorul Gabriela Firea anunță că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”. Parlamentarul PSD consideră că educația trebuie introdusă în școli doar cu acordul părinților.

Gabriela Firea susține că în urmă cu șase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și aceste subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea educatie sexuala