x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, despre comisia de anchetă privind pandemia: Românii au dreptul să afle tot adevărul!

Gabriela Firea, despre comisia de anchetă privind pandemia: Românii au dreptul să afle tot adevărul!

de Alice Petrescu    |    19 Apr 2021   •   16:15
Gabriela Firea, despre comisia de anchetă privind pandemia: Românii au dreptul să afle tot adevărul!
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD, Gabriela Firea susține că blocarea costituirii comisiei de anchetă este dovada că transparența pe care o tot invocă reprezentanții USR PLUS este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de șantaj la adresa partenerilor din coaliție.



Totodată, liderul PSD spune că blocarea Comisiei de anchetă nu va face altceva decât să adâncească neîncrederea românilor în comunicările oficiale ale Guvernului, punând în pericol grav inclusiv campania de vaccinare.

Fostul primar al Capitalei îi acuză pe reprezentanții USR PLUS din cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului că, alături de cei ai PNL, au blocat constituirea Comisiei de anchetă, „dovedind încă o dată că transparența pe care o tot invocă este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de șantaj la adresa partenerilor din coaliție”.

„Dacă de la PNL nu mai așteaptă nimeni nimic, USR este dator în fața alegătorilor săi, a tuturor românilor, să susțină aflarea adevărului, cu atât mai mult că nu doar fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a vorbit public despre raportări false și «mermelite», ci chiar liderul USR, vicepremierul Dan Barna a acuzat improvizațiile, criteriile vagi și lipsite de obiectivitate în stabilirea restricțiilor. Practic, declarațiile celor doi oficiali ai guvernului – ministrul Sănătății și vicepremierul Barna – reprezintă veritabile autodenunțuri la adresa modului în care guvernarea a mințit, a manipulat și a luat decizii fără fundament științific, cu grave efecte asupra sănătății, drepturilor și libertăților populației. Până și ultimul scandal pe tema ordinului care ar institui în ministerul Sănătății un grup care să investigheze raportările COVID-19, inclusiv numărul decedaților, despre care PNL și premierul Cîțu spun că nu există, iar liderii USR susțin contrariul, arată cât de necesară este o comisie parlamentară care să facă lumină în tot acest hățiș de minciuni, dezinformări și manipulări”, conchide Firea.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea