x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, despre bugetul pe 2021. I-am prins cu falsul!

Firea, despre bugetul pe 2021. I-am prins cu falsul!

de Alice Petrescu    |    03 Mar 2021   •   14:40
Firea, despre bugetul pe 2021. I-am prins cu falsul!
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a făcut dezvăluiri pe pagina sa de facebook despre modul în care a fost realizat bugetul pe 2021. Ea susține că, după ce a analizat proiectul de buget, a realizat că acesta este construit pe un fundament falsificat. Liderul PSD declară că a descoperit diferențe de calcul între site-ul ANAF și proiectul de buget.

Firea mai spune că salariul mediu estimat este greșit, ceea ce le permite guvernanților să scadă mai multe ajutoare și venituri ale românilor. Senatorul PSD crede că greșeala este intenționată deoarece, în funcție de salariul mediu, se fac numeroase calcule economice.

„De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces! Așadar, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu mărește punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei”, a precizat Gabriela Firea.

Senatorul a mai calculat și cât reprezintă pensiile din PIB-ul României. Firea a tras concluzia că statul consumă doar 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.

×
Subiecte în articol: gabriela firea