x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, după demiterea lui Streinu-Cercel: Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-COVID

Firea, după demiterea lui Streinu-Cercel: Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-COVID

23 Apr 2020   •   17:57
Firea, după demiterea lui Streinu-Cercel: Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că demiterea lui Adrian Streinu-Cercel din Comisia anti-COVID a Ministerului Sănătății este o răzbunare care „nu va inventa vaccinul” și nici nu va limita răspândirea virusului. „Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic”.

Primarul General al Capitalei consideră că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis pe nedrept şi că nu a greşit cu nimic.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-COVID. Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne răfuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țara, toată planeta?”, spune Gabriela Firea.

Firea este de părere că șeful Institutului Național „Matei Balș” nu a greșit.

„Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente. Iar in privința proiectului privind testarea pe scară largă a cetățenilor, unde e vina? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă cîți vor reacționa la această situație fără nicio logică", mai spune Firea.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat ministrul Nelu Tătaru.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea