x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, revoltată de înghețarea alocațiilor copiilor: „O rușine!”

Gabriela Firea, revoltată de înghețarea alocațiilor copiilor: „O rușine!”

de Alice Petrescu    |    25 Mai 2021   •   13:59
Gabriela Firea, revoltată de înghețarea alocațiilor copiilor: „O rușine!”
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea Gabriela Firea este nemulțumită de decizia autoritățlor de a îngheța noua creștere a alocațiilor pentru copii și acuză Guvernul că este împotriva oamenilor.„Nu le pasă de familiile din România! O rușine!”.

 

„Guvernul de dreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei”, scrie Gabriela Firea, pe pagina sa de socializare.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022. În plus, Orban a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare.

„Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea coaliții a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie... Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul! Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, a mai explicat Ludovic Orban.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

×
Subiecte în articol: gabriela firea