x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va apărea un capitol de sancţiuni

Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va apărea un capitol de sancţiuni

11 Apr 2017   •   16:16
Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va apărea un capitol de sancţiuni

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, în urma dezbaterilor publice şi a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va apărea un capitol care să prevadă sancţiuni. 

"Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu conţine un capitol de sancţiuni, dar, aşa cum ştim, orice lege care dorim să fie aplicată şi care dorim să aibă un rezultat final are nevoie de acest capitol de sancţiuni. Aceste sancţiuni vor apărea în lege urmare a dezbaterilor publice şi urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sănătate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Noi ştim că este necesar un capitol, la un moment dat s-a şi gândit un set de sancţiuni", a afirmat ministrul. 

În opinia sa, în prezent, se înregistrează un moment "optim" pentru apariţia acestei legi în contextul epidemiei cu care România se confruntă. 

Bodog a adăugat că sancţiunile vor trebui astfel dimensionate încât să aibă o cât mai mare acceptanţă din partea opiniei publice, dar, în acelaşi timp, să asigure o imunizare corectă a copiilor. 

El a spus că părintele poate refuza vaccinarea, dar refuzul va fi făcut pe proprie răspundere. 

Întrebat dacă a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului, Florian Bodog a răspuns: "Corect". AGERPRES

×