x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu spune că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ioana Mihăilă să fie noul ministru al Sănătății

Florin Cîțu spune că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ioana Mihăilă să fie noul ministru al Sănătății

21 Apr 2021   •   15:34
Florin Cîțu spune că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ioana Mihăilă să fie noul ministru al Sănătății
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că i-a trimis imediat președintelui Klaus Iohannis propunerea USR-PLUS ca Ioana Mihăilă să fie succesoarea lui Vlad Voiculescu.

„Imediat am trimis președintelui României propunerea și cred că astăzi Ioana Mihăilă va depune jurământul și vom avea un nou ministru al Sănătății", a spus Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Nominalizarea Ioanei Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății vine la exact o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicine de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct essential al mandatului meu.”, a declarat Ioana Mihăilă.

×