x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu verifică angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz

Florin Cîțu verifică angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz

09 Iun 2021   •   16:03
Florin Cîțu verifică angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz

Premierul Florin Cîțu afirmă că a cerut o informare despre angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz. 

„A fost un concurs. Știți foarte bine că la Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”.

El a fost întrebat dacă poate comenta „politica de cadre” la Transgaz, aflată în subordinea Guvernului, cu referire la angajarea soțulul Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier.

„Am cerut informația. A fost un concurs pe care înțeleg că domnul respectiv l-a câștigat. Am cerut o informare să văd dacă este vreun element suspect la acel concurs”, a răspuns premierul.

Acesta a adăugat că a cerut o informare la Secretariatul General al Guvernului să afle exact care au fost condițiile în care s-a dat acel concurs: „Știți foarte bine că la Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”.

În momentul angajării Vioricăi Dăncilă la BNR, Cîțu spunea că nu comentează politica de resurse umane a Băncii Naționale. Premierul și-a declarat încrederea în independența politicii financiare a BNR.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu viorica dancila transgaz