x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: Vrem să relaxăm toate restricțiile, dar depindem de vaccinare

Florin Cîțu: Vrem să relaxăm toate restricțiile, dar depindem de vaccinare

10 Mai 2021   •   11:40
Florin Cîțu: Vrem să relaxăm toate restricțiile, dar depindem de vaccinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-Covid-19.

„Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă a fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-și mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu