x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fost membru CSM: Preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare. Va fi folosită justiţia

Fost membru CSM: Preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare. Va fi folosită justiţia

03 Iun 2020   •   16:09
Fost membru CSM: Preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare. Va fi folosită justiţia

Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM, a spus că președintele Klaus Iohannis va folosi justiţia ca temă electorală, criticând faptul că Iohannis dă de înţeles că PSD a măcelărit legile justiţiei, iar PNL le salvează.

„Preşedintele nu a indicat, în concret, care sunt greşelile din aceste legi, respectiv ce este de îndreptat. A spune că un partid le-a măcelărit şi intervine acum un altul, salvator, este doar un mod de absolutizare a unei probleme extrem de tehnice dar, din păcate, extrem de politizate în ultimii 10 ani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM, în prezent director al Centrului de Resurse Juridice.

Proiectul de lege la care face referire Iohannis ar trebui să aibă o expunere de motive care să ne lămurească juridic, şi nu politic, este de părere Iorgulescu.

„Am sentimentul că preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare, exact pe modelul alegerilor europarlamentare. Din nou, va fi folosită justiţia, şi nu sănătatea sau educaţia”, mai spune fostul membru CSM.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o discuție cu premierul Ludovic Orban, că Guvernul va trimite în Parlament o inițiativă legislativă pentru a „repara legile Justiției”, care sunt „în funcțiune și sunt imperfecte”.

Președintele a mai spus că în perioada următoare vor avea loc consultări pe această temă.

„Am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției, ” a adăugat șeful statului.

Președintele a declarat că el și Parlamentul, „în special PNL și cu alte partide democratice”, au dus legile justiției la Curtea Constituțională, dar „cert este că cel mai important pas a fost făcut de români”, în privința acestor legi.

Sursa: Mediafax

×