x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fost primar PDL, actual membru PNL: Varianta cu Nicușor Dan edil-general este înspăimântătoare

Fost primar PDL, actual membru PNL: Varianta cu Nicușor Dan edil-general este înspăimântătoare

de Ion Alexandru    |    17 Sep 2020   •   08:14
Fost primar PDL, actual membru PNL: Varianta cu Nicușor Dan edil-general este înspăimântătoare

Atac fără precedent al fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, membru simplu al PNL, la adresa lui Nicușor Dan. Acesta a declarat pentru site-ul “InPolitics” că este inadmisibil pentru PNL, un partid serios, să susțină o astfel de variantă de candidat, acuzându-l pe Dan de delațiune și ipocrizie. Negoiță arată că, în ipoteza ajungerii acestuia primar al Capitalei, ar fi cea mai mare catastrofă pentru București, însă este de părere că “va mânca bătaie” de la Gabriela Firea. Declarația vine în contextul în care Nicușor Dan este protagonistul unui scandal legat de intervențiile făcute pentru un controversat afacerist din Sectorul 4, al unei plângeri penale depuse de PSD la DNA pentru trafic de influență și al zvonurilor potrivit cărora ar urma să își retragă candidatura.

 

„Cred că e momentul să îmi amintesc de lucruri pe care le-am trăit ca primar cu acest avorton – și nu mă feresc de cuvinte – de Nicușor Dan”, a declarat Liviu Negoiță pentru „InPolitics”. „Omul ăsta a făcut instituției conduse de mine (Primăria Sectorului 3 – n.red.) mai multe plângeri la DNA și în alte locuri, care s-au închis toate din lipsă de probe. (...) Când văd că partidul din care totuși fac parte susține o asemenea «soluție», sigur că mi se strînge stomacul. (...) Eu sunt absolut convins că dacă, ferească Dumnezeu, ăsta ar ajunge primar al Capitalei, ar fi cea mai mare catastrofă din punct de vedere administrativ din istoria orașului”, susține fostul edil. 

Conform lui Liviu Negoiță, Nicușor Dan este „un ratat politic inventat de… cine știe? Durerea mea e că partidul meu, PNL, susține o astfel de soluție, un eșec, pe care cineva va trebui să și-l asume, pentru că nu se poate să nu faci ceva pentru bucureșteni și să susții o astfel de variantă care este înspăimântătoare. Nu e admisibil pentru un partid care se respectă și care pretinde că îi respectă pe bucureșteni”. 

Negoiță este convins că va câștiga Gabriela Firea. „Dacă s-ar retrage din cursă Nicușor Dan, cum se vehiculează, dacă clachează nervos, PNL ar rămâne fără candidat și ar vota, probabil, cu Traian Băsescu. Fără dubii că porecla de «Plicușor Ban» nu e inventată de cineva doar priceput la jocuri de cuvinte, ci e ancorată în realitate. Mă întreb cum primește el donații de câte 50.000 de euro, spre exemplu, că poate ar vrea și alții. Un ipocrit care va lua bătie, fără dubii, de la Firea”, mai spune fostul edil.

Senator: Liberalii știu, din 2016, cu probe, cine este Nicușor Dan

Senatorul PSD Daniel Zamfir, fost membru al PNL în campania pentru alegerile locale din anul 2016, întărește cele declarate de Liviu Negoiță. Într-o postare pe Facebook, Zamfir arată că, în 2016, când liberalii au mers în cursa pentru Primăria Capitalei cu Cătălin Predoiu, aveau aceste informații despre Nicușor Dan, contracandidat, atunci, din partrea USB. „Știu sigur că le-au venit toate informațiile și dovezile despre cine e «Plicușor» și ce face! Motiv pentru care «Plicușor», pentru cei care nu știu, nu e porecla pusă de vreun pesedist, ci de un penelist: Mișu Voicu!”, scrie senatorul. Zamfir mai precizează că „peneliștii știu cu probe cine e Nicușor și l-au pus candidat. 

Probele din 2016 primite de stafful PNL sunt perfect din aceeași serie cu ce e acum în înregistrările cu Nicușor făcând presiuni pentru «fratele» lui interlop. Și, atenție, domnu’ care transpira și mințea în conferița de presă știa sigur ce face și că n-are  dreptatea-n mână! Când suna el la Primărie? Când? După ce instanța dăduse verde demolării! După! Adică să împiedice demolarea validată de instanță”.

 

×
Subiecte în articol: liviu negoita nicusor dan