x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fostul senator Darius Vîlcov, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare cu executare

Fostul senator Darius Vîlcov, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare cu executare

de Ion Alexandru1    |    22 Iul 2020   •   10:49
Fostul senator Darius Vîlcov, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare cu executare

Tribunalul Dolj a decis, ieri, să-l condamne pe Darius Vîlcov, fost senator, fost ministru al Finanțelor și ex-consilier al premierului Viorica Dăncilă, la o pedeapsă de șase ani și jumătate de închisoare, cu executare, pentru fapte de corupție presupus a fi fost săvârșite în calitatea de primar al municipiului Slatina. Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea de la acesta a sumei de 4,3 milioane de lei, menținând, totodată, măsurile asigurătorii instituite de procurorii DNA, prin ordonanță.


Darius Vîlcov a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Procurorii susțin, în actul acuzării, că, în cursul anului 2012, în calitatea de atunci de primar al municipiului Slatina, Vîlcov i-ar fi pretins unui om de afaceri un “comision” de zece la sută din sumele încasate de compania acestuia pentru derularea contractelor cu municipalitatea. Este vorba despre elaborarea unor studii de fezabilitate, a unor proiecte tehnice și despre execuția unor lucrări având ca obiect izolarea termică a 131 de blocuri din oraș. Potrivit rechizitoriului, fostul edil ar fi primit, în cursul anului 2013, în mai multe tranșe, peste două milioane de lei, în schimbul promisiunii că omul de afaceri în cauză nu va întâmpina nicio problemă în derularea contractului sau pentru încasarea sumelor de bani aferente lucrărilor efectuate.


Sentința pronunțată de Tribunalul Dolj nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova, iar avocații fostului senator au precizat că urmează să declare recurs împotriva acestei condamnări. 

 

 

×