x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: România, ţinută în şah de Irlanda de Nord, în preliminariile Campionatului European Under-21

Fotbal: România, ţinută în şah de Irlanda de Nord, în preliminariile Campionatului European Under-21

19 Noi 2019   •   21:54
Fotbal: România, ţinută în şah de Irlanda de Nord, în preliminariile Campionatului European Under-21
Sursa foto: Ohmega1982/Getty Images/iStockphoto

Selecţionata României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 0-0, marţi seara, pe Stadionul „The Showgrounds” din Ballymena, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021.

Tricolorii, susţinuţi de câteva sute de suporteri, nu au reuşit să se impună, deşi au dominat meciul şi şi-au creat multe ocazii de gol.

Prima ocazie a fost ratată de Man (7), care a reluat peste poartă după un corner. Mihăilă (31) a tras de la 25 metri, dar şutul a fost prins de portar. Grigore (34) a testat vigilenţa portarului advers cu un şut înşelător, dar Gartside a respins în corner. O mare oportunitate a ratat Mihăilă (41), care a reluat peste poartă din poziţie ideală, la centrarea lui Adrian Petre.

După pauză, Petre a avut şansa golului (50), dar a tras pe lângă poartă din careu.

Irlanda de Nord putea deschide scorul (59), când McCann a reluat pe lângă cu capul, după o ieşire greşită a portarului Vlad. Goalkeeper-ul echipei FCSB a respins lovitura de cap a lui Dunwoody (62), momentele bune ale gazdelor continuând cu o lovitură liberă executată de Boyd Munce (73), în plasa laterală.

Man putea decide soarta partidei (76), dar şutul său din marginea careului a fost respins de Gartside.

România a rămas în zece oameni, Chindriş primind al doilea cartonaş galben, iar tricolorii au acuzat şocul, dar Vlad (81) a reţinut un şut al lui Boyd Munce din marginea careului.

Finalul a fost pe contre, fiecare echipă trecând pe lângă gol. Ciobanu a executat o lovitură liberă (90+1), dar Gartside a fost la post. Parkhouse (90+2) a reluat pe lângă din careu, la un atac supranumeric al gazdelor, iar pe contraatac, Adrian Petre a trimis pe lângă ţintă de la 15 metri (90+2).

În alt meci, Danemarca a surclasat Malta cu 5-1.

În clasament, Danemarca ocupă primul loc, cu 15 puncte (5 jocuri), urmată de România, 10 puncte (5 j), Finlanda, 7 puncte (5 j), Ucraina, 3 puncte (4 j), Irlanda de Nord, 3 puncte (5 j), Malta, 1 punct (4 j).

România va juca următorul meci pe 27 martie, acasă, cu Danemarca.

AGERPRES

×