x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fraudă electorală? Scandal monstru, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1

Fraudă electorală? Scandal monstru, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1

30 Sep 2020   •   22:38
Fraudă electorală? Scandal monstru, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1
Sursa foto: Lucian Alecu

Scandal monstru, miercuri seară, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Mai mulți protestatari s-au adunat nemulțumiți de faptul că Biroul Electoral Central a respins contestația depusă de PSD cu privire la alegerile desfășurate în Sectorul 1. Concomitent, aceștia acuză că mai mulți membri USR ar fi dus acolo saci cu buletine de vot.

Candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, ceruse, prin avocatul său, anularea alegerilor sau renumărarea voturilor de la secțiile din sector, în contextul suspiciunilor de fraudă. Biroului Electoral Central a mai hotărât ca decizia referitoare la renumărarea voturilor să fie luată de către Biroul Electoral al Sectorului 1.

Printre manifestanții prezenți acolo se numără și Oana Lovin și Codruța Cerva, care au acuzat jandarmii de intimidare. La rândul lor, jandarmii i-au avertizat să protesteze pașnic, altfel vor fi nevoiți să-i rețină.  Oamenii adunați în fața Biroul Electoral al Sectorului 1  scandează „Jandarmeria apăra hoția!”.

 „Eu am fost sunat de către un membru al Biroului Electoral de Sector din partea PSD, o femeie. Era disperată că au intrat 30 de membri ai USR în secția de votare, cu sacii în mână, jandarmii permițând, iar doamna a vrut să intre în calitatea ei, să verifice dacă s-au rupt sigiliile.

Nu i s-a permis timp de aproape 40 de minute. S-a sunat la 112 de nenumărate ori, nimeni nu venea. Aici jandarmi i-au interzis intrarea, membrilor biroului. USR-iștii erau sus”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache", la „Sinteza zilei”.

Antena3

×
Subiecte în articol: fraudă electiorală