x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea acuză presiuni pentru a renunța la candidatură

Gabriela Firea acuză presiuni pentru a renunța la candidatură

09 Iul 2020   •   10:53
Gabriela Firea acuză presiuni pentru a renunța la candidatură

Primarul general al Capitalei și candidatul PSD pentru un nou mandat a făcut, ieri, înaintea unei ședințe de partid, o serie de acuzații de o gravitate extremă. Gabriela Firea susține că, pe mai multe canale, este sfătuită să nu mai candideze la funcția de edil al municipiului București, ci să aștepte până la toamnă, când să participe la alegerile parlamentare, pentru un post de senator. Mai mult, Firea arată că este presată să preia conducerea Partidului Social Democrat și, eventual, după alegerile generale, să devină propunerea acestui partid pentru funcția de prim-ministru.
“Nu mă interesează scenariul în care să candidez la parlamentare, să preiau PSD și apoi sa fiu varianta de prim -ministru. Nu vreau să îi iau locului domnului Ciolacu și nici celui care va fi varianta noastră de premier", a declarat Firea. Aceasta a adăugat că și-a reiterat în fața colegilor săi din PSD angajamentul de a candida la Primăria Capitalei, a precizat primarul Capitalei.
Dezvăluirea Gabrielei Firea vine la scurt timp după ce, pe piața politică, se vehiculează ipoteza conform căreia însuși liderul Pro România, Victor Ponta, ar intenționa să candideze pentru Primăria Capitalei, pentru a-și ridica partidul, mai ales că fostul premier și-a anunțat deja, în avans, candidatura pentru Președinția României din anul 2024. De altfel, unul dintre colaboratorii Gabrielei Firea la nivelul administrației locale, edilul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, a precizat, deja, că nu va mai candida la un nou mandat din partea PSD, ci sprijinit de alte forțe politice. 
Pentrtu București, situația pare a se complica și pe partea “dreaptă”, după ce între PNL și Alianța USR-PLUS nu ar exista un consens puternic pentru sprijinirea candidaturii lui Nicușor Dan. Mai mult, nici între PNL și PMP lucrurile nu sunt tocmai clare. În acest context, Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă că, dacă este cazul, nu-și va abandona partidul, neexcluzând nici acesta o eventuală candidatură. (I.A.)

 

×