x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, apel către consilierii generali PNL și USR: Sperăm că vor participa la ședința CGMB

Gabriela Firea, apel către consilierii generali PNL și USR: Sperăm că vor participa la ședința CGMB

de Alice Petrescu    |    23 Feb 2021   •   10:59
Gabriela Firea, apel către consilierii generali PNL și USR: Sperăm că vor participa la ședința CGMB
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, face un apel pe pagina sa de Facebook, către consilierii generali PNL și USR să participe la ședința extraordinară a CGMB de marți, unde, la propunerea social-democraților, Primăria Capitalei ar trebui să preia cele patru spitale din Sectorul 1.


 

„Sperăm că doamnele și domnii consilieri generali PNL și USR vor participa azi  la ședința și vor vota proiectul nostru, prin care cele 4 spitale sunt preluate în administrarea Primăriei Capitalei, a Consiliului General, prin Administrația Spitalelor. Dacă vor fugi de răspundere, așa cum au procedat și colegii lor de la sectorul 1, nu vor dovedi altceva decât dispreț față de cetățeni și faptul că au mințit în campanie : sănătatea oamenilor nu este pentru ei o prioritate. A spus-o cu subiect și predicat Dl. Cîțu. Dar el e un premier trecător - o tristă figura în galeria premierilor români. Însa, partidele, mai ales PNL, mai vor să vină în față românilor și să ceară voturi”,  scrie Firea.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan afirma, la începutul lunii februarie, într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru.

 



Reacţia lui Nicușor Dan vine după ce primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că în baza unei hotărâri a Consiliului Local din 2010 şi a unei decizii a Curţii de Conturi, administrarea a patru spitale este transferată către Primaria Generală a Bucureştiului, fără a menţiona cum va fi asigurată finanţarea acestora.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea