x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, despre alocațiile copiilor: Justificarea lui Cîțu este perfidă și profund incorectă!

Gabriela Firea, despre alocațiile copiilor: Justificarea lui Cîțu este perfidă și profund incorectă!

11 Iun 2021   •   15:07
Gabriela Firea, despre alocațiile copiilor: Justificarea lui Cîțu este perfidă și profund incorectă!

Gabriela Firea susține că explicațiile premierului Florin Cîțu, care a spus că nu pot crește alocațiile pentru că ar crește deficitul, reprezintă o ”justificare perfidă și profund incorectă” . Nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei,  scrie senatorul PSD, pe pagina sa de socializare.

Numai dobânda suplimentară plătită la împrumuturile hazardate ale lui Cîțu este de 7 ori mai mare decât era nevoie pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie.

Rolul unui guvern nu e să se plângă de faptul că nu sunt bani. În guvernarea PSD, s-au dublat alocațiile și au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%.

Din momentul în care a fost numit ministru al Finanțelor și până în prezent, când exercită funcția de premier, Cîțu a îndatorat țara cu 31 de miliarde de euro.

Doar pentru aceste împrumuturi, România trebuie să plătească în fiecare an băncilor dobânzi de peste 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promiseseră Cîțu și Orban înainte de alegeri, era de 700 de milioane euro până la finalul anului. Adică de 7 ori mai puțin decât dobânzile plătite la împrumuturile făcute de Cîțu.

Dacă alocațiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublată stabilită de PSD încă de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai puțin de jumătate din dobânzile pe care România le plătește la împrumuturile lui Cîțu!”, scrie Gabriela Firea.

×