x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Îi cerem lui Orban și președintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid piețele amenajate în spațiu închis

Gabriela Firea: Îi cerem lui Orban și președintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid piețele amenajate în spațiu închis

13 Noi 2020   •   11:24
Gabriela Firea: Îi cerem lui Orban și președintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid piețele amenajate în spațiu închis
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, le-a solicitat, vineri, premierului și președintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid piețele amenajate în spațiu închis prin contestarea ei la Curtea Constituțională sau prin retrimiterea la reexaminare.

„Pieţele sunt încă închise. Producătorii agricoli îşi vând marfa în frig, prin parcări, pe stradă sau în fostele pieţe acoperite cărora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumpărătorii sunt păgubiţi, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat această situaţie gravă împreună cu social-democraţii de la Sectorul 2, conduşi de colega noastră Rodica Nassar. Parlamentul a adoptat legea PSD pentru redeschiderea pieţelor. Aşa că, îi cerem lui Orban şi preşedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare", a scris Firea pe Facebook.

De asemenea, aceasta a afirmat că „orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români”.

„Nu poate exista nicio justificare de bun-simţ de a persista în greşeala de a ţine pieţele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise", a menţionat ea.

Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Amendamentul a fost adoptat cu 173 de voturi pentru, unul împotrivă și 93 de abțineri.

×
Subiecte în articol: gabriela firea piete stare de alerta