x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, ironie către Nicușor Dan: “V-ați trezit? Somn ușor în continuare! Nani, nani!”

Gabriela Firea, ironie către Nicușor Dan: “V-ați trezit? Somn ușor în continuare! Nani, nani!”

de Ion Alexandru    |    13 Iul 2020   •   10:59
Gabriela Firea, ironie către Nicușor Dan: “V-ați trezit? Somn ușor în continuare! Nani, nani!”

Acuzată de Nicușor Dan că nu a luat suficiente măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în Capitală, Gabriela Firea i-a răspuns ironic candidatului PNL pentru Primăria Capitalei. Într-o postare pe Facebook, edilul general îi urează oponentului său politic “bine ați venit în București”, trimițându-l la culcare. Nicușor Dan o soma pe Gabriela Firea, ieri, să testeze cât mai mulți oameni care sunt predispuși să fie infectați, în ciuda faptului că programul de testare inițiat de Primăria Capitalei, împreună cu Institutul Clinic “Matei Balș“ a fost blocat chiar de către Guvernul PNL.

 

Primarul Capitalei Gabriela Firea scrie, pe contul său de socializare, că a luat, încă din luna martie măsurile recomandate, cu câteva ori înainte, de candidatul susținut de PNL la Primărie, Nicuşor Dan. ”Bine aţi revenit în Bucureşti, domnule candidat! Sau, mai corect, bine v-aţi trezit! Aţi dormit bine? V-aţi odihnit suficient? Ce-mi cereţi dumneavoasră să fac azi, 12 iulie, eu şi echipa mea am realizat încă din luna martie, de când eraţi dumneavoastră dispărut fără urmă!  Şi de când colegii dumneavoastră de la guvernul PNL îmi spuneau să nu mă mai agit, pentru că e doar o gripă uşoară. A văzut o ţara întreagă, numai dumneavoastră nu”, subliniază Gabriela Firea.

Actualul edil îi recomandă, totodată, contracandidatului său la primărie să se informeze și să discute cu oamenii şi cu presa. “Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs! Somn uşor în continuare! Nani, nani!!”, îşi încheie postarea contracandidata lui Nicușor Dan.

 

Acuzațiile candidatului liberal

Anterior acestei postări, candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei transmitea administraţiei publice locale mai multe măsuri care ar trebui luate pentru limitarea răspândirii COVID-19, printre care testarea persoanelor cu risc ridicat la infectare - cadre medicale, asistenţi sociali, şoferi STB, vânzarea de măşti la punctele în care se vând bilete STB, extinderea distribuţiei de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse, dezinfectarea mijloacelor de transport în comun şi a mobilierului urban. Nicuşor Dan i-a reproşat primarului Capitalei, Gabriela Firea, că nu tratează acest fenomen social cu seriozitatea cuvenită şi i-a reproşat că tensionează permanent relaţia pe care o are cu Ministerul Sănătăţii.

“Cer de administraţiei PSD - Firea să ia următoarele măsuri: să testeze periodic persoanele cele mai expuse la infectare, cadrele medicale, asistenţi sociali, şoferi şi controlori STB, taximetrişti, funcţionari care lucrează direct cu publicul. Cer să iniţieze un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, subordonată ministerului pentru a-i ajuta pe aceştia în anchetele epidemiologice făcute la persoanele infectate pentru contacţii acestora. Cer să pună în vânzare măşti la punctele în care se vând bilete STB pentru persoanele care nu au masca la ei şi vor să se urce în mijloacele de transport în comun”, a spus candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei.

 

Dan vrea Poliția Locală în acțiune

Nicușor Dan a mai cerut primăriei mobilizarea Poliţiei Locale pentru verificarea respectării obligaţiei de a purta masca în spaţii închise, în spaţii comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar şi pentru respectarea interdicţiei de a folosi spaţiile de joacă pentru copii. Totodată, Nicuşor Dan a mai cerut să instituie pentru mai multe tipuri de spaţii deschise, cum sunt pieţele, un număr maxim de persoane care pot să intre, iar Poliţia Locală să verifice numărul de persoane care accesează aceste spaţii.

 

Primarul general al Capilatei îi scrie contracandidatului său că măsurile cerute au fost deja luate, “încă de pe vremea când dumneavoastră erați dispărut fără urmă”

 

×