x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Mega-deturnare de fonduri! Oare generalul Ciucă știe ce i se întâmplă în ogradă?

Gabriela Firea: Mega-deturnare de fonduri! Oare generalul Ciucă știe ce i se întâmplă în ogradă?

11 Dec 2020   •   21:20
Gabriela Firea: Mega-deturnare de fonduri! Oare generalul Ciucă știe ce i se întâmplă în ogradă?
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea îi acuză pe miniștrii Finanțelor și Dezvoltării Regionale, Florin Cîțu și Ion Ștefan, că au direcționat către RADET, firmă aflată în faliment, suma de circa 64,5 mil lei, pentru „funcționarea sistemelor de încălzire centralizată a populației”.

„Citiți și vă cruciți! E grav! Dați mai departe! Se sesizează instituțiile statului? Ce a descoperit avocatul Gheorghe Piperea: Cîtu și ministrul au comis o mega-deturnare de fonduri - au dispus virarea de la buget către Primăria Generală, pentru a fi re-virată către RADET, a unei sume de cca 64,5 mil lei, pentru ”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea reamintește că RADET este în faliment.

„Numai că RADET nu mai face parte din acest sistem - e în faliment (pentru că așa a impus Elcen), nu mai are salariați, nu mai are în administrare infrastructură de țevi de distribuție, nu mai are afacere. Acestea au trecut la Termoenergetică! Ce mai poate face RADET cu acești bani publici (în afară de a plăti onorariu de 2,75% lichidatorilor)? Oare premierul interimar, generalul Ciucă, știe ce i se întâmplă în ogradă? PS. Evident că redistribuirea acestor bani nu se putea face prin simplu ordin de ministru. Dar s-a făcut. Ce lege, ce buget, contează doar umplerea desăgilor, că vine Crăciunul”, atrage atenția Firea.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabi firea