x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea somează Executivul să nu mai apere pedofilii

Gabriela Firea somează Executivul să nu mai apere pedofilii

de Ion Alexandru    |    05 Aug 2020   •   10:04
Gabriela Firea somează Executivul să nu mai apere pedofilii
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, somează Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, “să renunșe la a-I apăra pe pedofili”. Aceasta a scris, într-o postare pe contul său de socializare, că trebuie apărate drepturile copiiilor, nu cele ale agresorilor secxuali, drept pentru care cere Executivului să revină asupra deciziei de a contesta la Curtea Constituțională legea care înăsprește pedepsele celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor.

“Trag un puternic semnal de alarmă asupra efectelor pe termen lung pe care le va avea o astfel de decizie, în condițiile în care România se confruntă cu un număr mare de violuri sau cazuri de maltratare sexuală a minorilor”, precizează Gabriela Firea. “Domnule prim-ministru Orban, perseverența dumneavoastră în greșeală este periculoasă pentru societate, tăcerea în acest caz, ca, de altfel, în toate situațiile dificile, înseamnă lașitate și complicitate. Deveniți, pe zi ce trece, un Guvern care acționează împotriva propriilor cetățeni”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Conform Gabrielei Firea, “suntem în al doisprezecelea ceas. Criza sanitară deplorabil gestionată produce efecte pentru toată societatea, iar copiii sunt ținte directe ale greșelilor guvernamentale.  Este imperativ să ne îndreptăm grija și preocuparea către protejarea drepturilor copiilor, fie că acest lucru înseamnă siguranță, servicii medicale sau educație de calitate”.

În același timp, edilul general mai solicită Guvernului o dezbatere serioasă asupra pregătirii începerii noului an școlar, în condiții de siguranță sanitară. “Domnule prim-ministru Orban, faptul că ignorați problemele reale, nu înseamnă că ele nu există! Cetățenii se confruntă cu ele zi de zi și așteaptă soluții”, mai scrie Gabriela Firea.
 

×