x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea susține că Inspecția Economică face „un control politic” la Primăria Capitalei

Gabriela Firea susține că Inspecția Economică face „un control politic” la Primăria Capitalei

06 Oct 2020   •   13:11
Gabriela Firea susține că Inspecția Economică face „un control politic” la Primăria Capitalei

Primarul general în funcție, Gabriela Firea, a declarat că Inspecția Economică din Ministerul Finanțelor a efectuat „un control politic” la Primăria Capitalei și a anunțat că a pregătit plângeri pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Florin Cîțu.

„Ministrul Cîţu a anunţat azi că a găsit (inventat) nu ştiu ce nereguli la Primăria Capitalei. De aproape un an se chinuie, săracul! Nu a găsit nimic! S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Şi au plecat aşa cum au venit. Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie şi au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi daţi afară de şefii lor. Mai au puţini ani până la pensie şi nu-şi permit să rămână pe drumuri. Au scris ceva, doar să fie pe hârtie, absolut nimic ilegal sau incorect. Poveşti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) şi despre cum au fost distribuiţi banii pentru termoficare. Existând investiţii care decurg din proceduri de achiziţii legale şi un cont escrow, şi aici lucrurile sunt mai mult decât curate şi clare", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

De asemenea, Firea a anunțat că au fost pregătite plângeri pentru abuz în seviciu pe numele lui Florin Cîțu, a șefei inspectorilor, Secoșan Valerica, cât și pe numele inspectorilor Ilie, Oprea și Pușcașu.

„Deci, un control politic, menit să arunce o umbră asupra mea şi a colegilor mei. Nu vor reuşi! Plângerile pentru abuz în serviciu sunt pregătite. Pe numele domnului Cîţu, a şefei inspectorilor, doamna Secoşan Valerica - cea care îi obliga în numele lui Cîţu să inventeze ceva, şi a inspectorilor care au născocit la ordin nişte pagini de beletristică financiară SF: domnii Ilea, Oprea, Puşcaşu. Nu ne putem lăsa călcaţi în picioare de cei care jefuiesc zilnic bugetul naţional, doar pentru că ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, mâine nu mai sunt", a mai scris Firea.

Florin Cîțu a anunțat că Inspecția Economică din Ministerul Finanțelor a început un control la Primăria Capitalei în luna februarie, fiind descoperite nereguli în toate aspectele investigate. De asemenea, Cîțu a anunțat că Inspecția Economică se află în control la cinci companii municipal, urmând ca verificările să vizeze toate companiile municipal.

×