x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană a suspendat şedinţa Parlamentului. Citirea moţiunii, amânată. Boc are un plan B

Geoană a suspendat şedinţa Parlamentului. Citirea moţiunii, amânată. Boc are un plan B

17 Dec 2010   •   11:12
Geoană a suspendat şedinţa Parlamentului. Citirea moţiunii, amânată. Boc are un plan B

143044-.jpgParlamentarii care fac parte din coaliţia de guvernare au criticat, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, absenţa PSD de la şedinţa în care urma să fie citit textul moţiunii de cenzură depusă de ei înşişi, pe legea-cadru a Salarizării bugetare. Astfel, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a menţionat că parlamentarii aparţinând partidelor din opoziţie "absentează în mod tendenţios şi vor să amâne citirea moţiunii de cenzură pe care ei înşişi au depus-o".

Acesta a adăugat că preşedintele de şedinţă este obligat ca la începutul lucrărilor să anunţe câţi parlamentari sunt prezenţi şi să precizeze că cvorumul este legal îndeplinit, iar şedinţa este deschisă.

"Are vreo valoare această moţiune pe care autorii ei nu vor să o citească?", a întrebat retoric Oltean.

În acelaşi timp, liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, a spus că parlamentarii se află într-o situaţie ridicolă. El a cerut preşedintelui de şedinţă Mircea Geoană să-şi asume citirea în şedinţa de astăzi a moţiunii de cenzură depuse de opoziţie. Toader le-a spus colegilor parlamentari că aşa cum a văzut la televizor, parlamentari PSD au primit sms-uri să nu se prezinte la şedinţa de vineri.

Deputatul PDL Cezar Preda a calificat drept absurdă decizia PSD de a nu participa la şedinţa plenului reunit. "Nu s-a mai pomenit să introduceţi o moţiune de cenzură şi să fugiţi şi de la citirea ei", a spus acesta.

Boc: Ieşirea din calendarul Legii salarizării poate amâna tranşa FMI, dar Guvernul are un plan B

Guvernul dispune de un "plan B" în cazul Legii salarizării, în condiţiile în care ieşirea din calendarul prevăzut pentru adoptarea legii, urmare a suspendării şedinţei Parlamentului destinată citirii moţiunii de cenzură, poate amâna tranşa FMI şi afecta implicit deficitul, a afirmat premierul Boc, potrivit Mediafax.

El a declarat, la Parlament, că ieşirea din calendar poate afecta primirea următoarei tranşe din împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional, cu efecte negative asupra finanţării deficitului bugetar şi implicit a salariilor şi pensiilor.

Premierul a asigurat însă că Guvernul are un "plan B" în acest caz, fără să intre în detalii.

"Vă asigur că, în calitate de prim-ministru, ştiu ce trebuie să fac", a spus Boc.

Membrii Parlamentului s-au întrunit în şedinţă de plen reunit, în această dimineaţă, pentru prezentarea moţiunii "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", iniţiată de 204 parlamentari PSD, PNL şi PC.

×