x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion îi cere lui Florin Cîțu să-l demită pe Lucian Bode: „A folosit polițiștii și jandarmii pentru a vâna demonstranți”

George Simion îi cere lui Florin Cîțu să-l demită pe Lucian Bode: „A folosit polițiștii și jandarmii pentru a vâna demonstranți”

21 Apr 2021   •   13:40
George Simion îi cere lui Florin Cîțu să-l demită pe Lucian Bode: „A folosit polițiștii și jandarmii pentru a vâna demonstranți”
Sursa foto: Lucian Alecu

Copreședintele AUR, George Simion, îi solicită premierului Florin Cîțu demiterea ministrului de Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză că a folosit polițiștii și jandarmii „pentur a vâna demonstranți”.

„Am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi. 6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului", a precizat Simion la o conferinţă de presă.

De asemenea, George Simion îi reproșează lui Bode că a deprofesionalizat Poliția. Copreședintele AUR i-a mai solicitat premierului Cîțu că retragă afirmațiile privind eliminarea „acelor voci care mai există și pun întrebări cu privire la campania de vaccinare”.

„Totodată, cerem demisia lui Lucian Bode pentru că vineri, la Piteşti, un bărbat de 63 de ani, Zaharia Barbu, a fost ucis de către lucrători, de către poliţişti şi considerăm că este un efect al politicii de deprofesionalizare a Poliţiei", a mai declarat Simion.

×
Subiecte în articol: george simion lucian bode florin citu