x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gheorghe Piperea: Poprirea conturilor PMB este total ilegală

Gheorghe Piperea: Poprirea conturilor PMB este total ilegală

04 Aug 2020   •   11:28
Gheorghe Piperea: Poprirea conturilor PMB este total ilegală

Avocatul Gheorghe Piperea susține, în legătură cu poprirea conturilor Primăriei Capitalei de către Costică Constanda, că, potrivit articolului 139 din Codul de Procedură Fiscală, veniturile bugetului consolidat al statului nu pot fi supuse executării silite, în niciuna dintre formele acesteia, fie că este vorba despre poprire, executare silită mobiliară sau imobiliară.


„Principala sursă de finanțare a bugetului Primăriei Municipiului București este cota parte din impozitul pe veniturile persoanelor fizice, care impozit este un venit la bugetul consolidat al statului. La fel este și taxa pe valoare adăugată. Indiferent de natura titlului executoriu și de influența avocaților creditorilor, trezoreria și băncile trebuie să refuze să instituie poprirea pe conturile PMB. Dacă poprirea a fost deja înscrisă, atunci judecătoria poate oricând, la cerere, să suspende măsura pe cale de ordonanță președințială și, ulterior, să o anuleze, într-o contestație la executare”, scrie Piperea într-o postare pe contul său de socializare. 
Avocatul mai precizează că motivația acestei insesizabilități, respectiv, imposibilitatea executării silite este indiscutabilă. „E vorba de bani publici destinați cheltuirii pe capitole esențiale de cheltuieli necesare supraviețuirii comunității, mai ales pe timp de pandemie”, a conchis Piperea.

 

×