x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul ia în calcul introducerea unei taxe pentru poluare. Ministrul Mediului: Orice decizie trebuie analizată cu foarte mare atenție

Guvernul ia în calcul introducerea unei taxe pentru poluare. Ministrul Mediului: Orice decizie trebuie analizată cu foarte mare atenție

12 Ian 2021   •   16:41
Guvernul ia în calcul introducerea unei taxe pentru poluare. Ministrul Mediului: Orice decizie trebuie analizată cu foarte mare atenție
Sursa foto: Hepta

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, marți, că Guvernul ia în calcul introducerea unei noi taxe pentru poluare. Propunerea se află, în prezent, în dezbatere publică, fiind în discuție atât cu producătorii auto, cu autoritățile locale, dar și la nivelul Uniunii Europene, a spus ministrul Mediului la Realitatea PLUS.

„Nu e vorba de o taxă auto, ci de una pe poluare. România are o istorie de cel puțin 10 ani în ceea ce privește taxele auto. Statul a împovărat pe de o parte cetățenii, apoi a trebuit să le returneze banii. Orice decizie trebuie analizată cu foarte mare atenție împreună cu CE și avut grijă să fie legală și să fie acceptată de CE”, a spus Tanczos Barna.

De asemenea, acesta a mai menționat că România este condamnată la infrigment pentru poluare. „Nu taxa este problema, ci reducerea poluării”, a mai spus ministrul Mediului.

„România trebuie să facă o analiză foarte atentă în ce măsură soluțiile de la nivelul Uniunii Europene sunt bune și pentru țara noastră. Sunt 24 de state membre care folosesc diverse metode de suprataxare a poluării, unele în funcție de emisiile de noxe de la fabrici, altele în funcție de zonele cu trafic dens, mai puțin dens sau fără trafic. Nu trebuie să ne uităm foarte departe să vedem că sunt peste 20 de state membre care folosesc astfel de soluții. România e condamnată de infrigment pe această problemă.”, a afirmat Tanczos Barna.

Ministrul a precizat că autoritățile nu pot cere oamenilor să renunțe la mașini sau să cumpere mașini care poluează mai puțin, în condițiile în care fiecare ține cont de propriul buget.  

×
Subiecte în articol: taxa pentru poluare ministrul mediului