x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Orban III va ieși din izolare pentru depunerea jurământului

Guvernul Orban III va ieși din izolare pentru depunerea jurământului

14 Mar 2020   •   17:36
Guvernul Orban III va ieși din izolare pentru depunerea jurământului
Sursa foto: presidency.ro

Ludovic Orban și cei 16 miniștri ai cabinetului său vor depune sâmbătă, la ora 18:00, jurământul de învestire a noului Guvern, la Palatul Cotroceni.

Deși sunt aflați în autoizolare, Ludovic Orban și ceilalți miniștri ai cabinetului său vor fi prezenți la Cotroceni pentru depunerea jurământului de învestire. Grupul de comunicare strategică a adoptat o prevedere specială în acest sens.

„Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații”, prevede hotărârea Grupului de comunicare strategică citată de Mediafax.

Mai mulți miniștri se află în autoizolare la domiciliu, după ce au participat la o ședință în care a fost prezent și senatorul PNL Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus. Și premierul Ludovic Orban se află în izolare la Vila Lac 1.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac.

Guvernul Orban a fost învestit, sâmbătă, de Parlament, cu 286 de voturi „pentru” și 23 de voturi „împotrivă”.

 

 

Astfel, se abilitează Administrația Națională a Penitenciarelor pentru inițierea unui act normativ de modificare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care să fie pus în regim de urgentă în dezbatere parlamentară.

Se aprobă instituirea măsurii de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționarii Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă.

 

Membrii Guvernului și oficialii de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 metri față de alte persoane care nu se afla în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitații acestor obligații.

-relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare;

-relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare;

-relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene;

-definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;

-aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice

-restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

×
Subiecte în articol: guvern învestire juramant