x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul se asigură că plata pensiilor și a alocațiilor se face precum a decis Palatul Victoria

Guvernul se asigură că plata pensiilor și a alocațiilor se face precum a decis Palatul Victoria

de Ion Alexandru    |    20 Aug 2020   •   09:42
Guvernul se asigură că plata pensiilor și a alocațiilor se face precum a decis Palatul Victoria

În timp ce Camera Deputaților dezbătea, ieri, la vot final, legea privind respingerea OUG, prin care alocațiile pentru copii ar urma să fie majorate cu 20%, în loc să fie dublate, la Guvern, premierul Ludovic Orban îi cerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să ia toate măsurile pentru ca, începând de la 1 septembrie, să fie alimentate conturile bugetului alocațiilor și al pensiilor cu măririle stabilite de OUG.

Ludovic Orban a precizat că nu trebuie să nu existe întârzieri. “Am înțeles că există rumori pe la anumite Case Județene de Pensii care au transmis că există risc de întârziere”. Violeta Alexandru i-a răspuns că aceste zvonuri nu sunt justificate.

“Țin lucrurile sub control, vă voi informa. Sunt prioritățile noastre, să plătim și alocațiile mărite”, au fost schimburile de replici dintre cei doi.

La ora închiderii ediției, Plenul Camerei Deputaților dezbătea două proiecte aflate pe ordinea de zi. Primul se referă la o solicitare a PNL, referitoare la retrimiterea la comisii a Legii privind respingerea OUG privind majorarea alocațiilor cu 20 la sută în acest an, nu a dublării acestora, așa cum prevede deja o lege organică și, pe de altă parte, proiectul legii de respingere a actului Guvernului. Primul proiect a fost respins, astfel încât legea a rămas pe ordinea de zi, deputații rămânând să își exprime poziția.

×