x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a aşteptat rezultatul alegerilor fără emoţii. Victoria - anunţată de Orban cu 3 ore înainte de închiderea urnelor

Iohannis a aşteptat rezultatul alegerilor fără emoţii. Victoria - anunţată de Orban cu 3 ore înainte de închiderea urnelor

10 Noi 2019   •   22:56
Iohannis a aşteptat rezultatul alegerilor fără emoţii. Victoria - anunţată de Orban cu 3 ore înainte de închiderea urnelor
Sursa foto: Lucian Alecu

Atmosfera la sediul central al PNL, duminică, în ziua scrutinului, a fost una liniştită, lipsită de emoţii pentru candidatul liberalilor la prezidenţiale, actualul şef al statului, Klaus Iohannis.


Iohannis a venit de două ori, în cursul zilei, la sediul PNL. Înainte de sosirea preşedintelui Iohannis, la prânz, scena din curtea sediului fusese deja amenajată, fiind amplasate ulterior bannerele uriaşe şi ecranul pe care au rulat imagini din campanie şi discursuri, însoţite de muzică.

Iohannis a venit prima dată în jurul orei 12,00 la sediul PNL, pentru 20 de minute. Liderul liberal, Ludovic Orban, a precizat, după plecarea acestuia, că şeful statului a vrut să vadă cum decurg lucrurile şi cum se mobilizează organizaţiile pentru primul tur al scrutinului prezidenţial. El a arătat şi că PNL realizează o numărătoare paralelă.

După plecarea şefului statului, Orban a ţinut o videoconferinţă cu liberalii ''pentru mobilizarea'' la vot.

Cu trei ore înainte de închiderea urnelor, preşedintele PNL a ieşit în curtea sediului, împreună cu mai mulţi liberali, şi a făcut câteva probe de microfon. El s-a asigurat că luminile cad cum trebuie pe scena albastru azuriu, înconjurată de câteva crizanteme galbene, şi că microfoanele sunt amplasate corespunzător, iar apoi a strigat: "Victorie!".

Cu o oră înainte de închiderea urnelor, liberalii se declarau mulţumiţi, afirmând că Iohannis va obţine peste 40% la alegeri.

"Ori Dăncilă, ori Barna e tot una", afirma unul dintre liberali cu privire la contracandidatul lui Iohannis.

Înainte ca şeful statului să vină din nou la sediul PNL, liberalii anunţau deja victoria categorică a lui Iohannis şi faptul că în turul al doilea contracandidatul va fi Viorica Dăncilă, preşedintele PSD.

Atmosfera s-a animat înainte de a doua sosire a lui Iohannis la sediul PNL. El a ajuns cu 30 de minute înainte de ora închiderii urnelor. A fost întâmpinat de Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Robert Sighiartău şi Dan Motreanu. Rareş Bogdan a remarcat, referitor la ploaia care tocmai începuse, că este vorba de ''belşug''.

"Bravo! Sunteţi mai frumoşi ca azi dimineaţă", le-a spus Iohannis, înainte de a intra în sediul PNL.

Mai mulţi liberali şi simpatizanţi au scandat numele lui Iohannis. Şeful statului a ieşit din sediul PNL cu câteva minute înainte de anunţarea exit-poll-urilor. Liberalii au prezentat pe ecranul uriaş din curtea sediului PNL exit-poll-ul dat de televiziuni.

"Dragi români, victorie! Am reuşit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD şi acest lucru înseamnă pentru România un pas enorm înainte", a spus Iohannis.

El a arătat că PNL, USR PLUS, PMP şi UDMR trebuie să înceapă să lucreze împreună.

După discurs, şeful statului a intrat în sediu, unde a mai stat aproximativ 30 de minute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis