x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Cred că este corect ca şi sistemul privat să realizeze împreună cu cel de stat servicii medicale

Iohannis: Cred că este corect ca şi sistemul privat să realizeze împreună cu cel de stat servicii medicale

27 Ian 2020   •   19:14
Iohannis: Cred că este corect ca şi sistemul privat să realizeze împreună cu cel de stat servicii medicale

Preşedintele Klaus Iohannis susţine proiectul lansat de Ministerul Sănătăţii prin care se permite accesul la programele naţionale de sănătate şi pentru spitalele private.

„Serviciile medicale trebuie asigurate de stat, toate, dar în România avem şi un sistem privat care funcţionează la parametrii buni. Fiindcă avem acest sistem privat, care funcţionează în parametri buni, eu cred că este corect ca şi sistemul privat să intre în colaborare cu sistemul de stat şi împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populaţiei. Am văzut acea abordare pesedistă. Mi se pare cel puţin ciudată, din moment ce avem medici foarte buni la stat şi medici foarte buni la privat, eu cred că trebuie să avem înţelepciunea să deschidem calea şi unora şi celorlalţi către pacient, în beneficiul pacientului”, a spus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

PSD a anunţat că se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este un drept constituţional pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari.

„PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituţional garantat pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, aşa cum vrea PNL. Pe înţelesul tuturor, privatizarea programelor de sănătate publică înseamnă ca bugetul pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgenţă să se împartă şi cu spitalele private. Deci, în mod evident, vor rămâne mai puţini bani la spitale de stat”, potrivit paginii de Facebook a formaţiunii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis