x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre bilanțul COVID-19: Este mult, mult prea mult. Este un record total nedorit

Iohannis, despre bilanțul COVID-19: Este mult, mult prea mult. Este un record total nedorit

12 Aug 2020   •   18:44
Iohannis, despre bilanțul COVID-19: Este mult, mult prea mult. Este un record total nedorit

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referindu-se la numărul de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, că „este mult prea mult”, fiind un record „total nedorit”.

„Astăzi, din păcate, avem iar un record total nedorit, este 1400 de persoane găsite de ieri până azi cu Covid 19. Este mult, este mult prea mult și vă invit să purtați mască, păstrați distanța ca să scăpăm de această epidemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că, în cursul zilei, a discutat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu care a vorbit despre evoluția epidemiei, dar și despre vaccinuri.

„Este important pentru români să știe că în acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze”, a menționat Iohannis.

În opinia șefului statului, toate măsurile care pot fi luate pentru combaterea răspândirii noului coronabvirus sunt luate.

„Am dorit să știu azi foarte detaliat de la ministrul Sănătății ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă”, a conchis Klaus Iohannis.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.415 cazuri noi de coronavirus și 43 de decese, în prezent, în țară fiind peste 65.000 de cazuri, din care mai mult de jumătate vindecate.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis