x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, după vizita la Spitalul Militar: Împreună vom trece prin această criză

Iohannis, după vizita la Spitalul Militar: Împreună vom trece prin această criză

28 Mar 2020   •   12:50
Iohannis, după vizita la Spitalul Militar: Împreună vom trece prin această criză

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat, după vizita la Spitalul Militar de Campanie ROL II destinat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, mulțumit de spital. „Împreună vom trece prin această criză”, a afirmat președintele.

Iohannis a spus că Spitalul Militar de Campanie ROL II este gata.

„După această criză vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din Romînia”, a anunțat președintele, care apoi a vorbit despre măsurile luate de autorități și a dat din nou sfaturi.

„Oricât de bine ar fi pregătite autoritățile, o parte semnificativă îi revine fiecărui român. Este foarte important să evitați contactul cu alți oameni, să vă atingeți, să vă îmbrățișați. Evitați cu orice preț să vă întâlniți în locuri închise cu alți oameni. Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important e să ne spălăm pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, este o perioadă foarte grea, iar lucrurile vor fi mai grave: „Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem că statul se pregătește din ce în ce mai bine. (...) Împreună vom trece prin această criză”.

Declarație completă:

„Tocmai am vizitat acest spital, care, în timp record, a fost asamblat aici, în această locație, un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19.

Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune.

Iată, deci, că suntem pregătiți. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii.

Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru.

Și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți.

Oricât de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite, o parte semnificativă revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului.

Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane.

Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine.

Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză. Vă mulțumesc!”.

Spitalul de campanie, ridicat recent de Armată, este o secţie a Spitalului Militar Central şi se află în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” de la Otopeni.

Spitalul va trata cazurile uşoare şi medii de Covid-19.

Ultima dată, spitalul a fost operaţionalizat în 2015, în timpul epidemiei de Ebola, însă nu a fost folosit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis spitalul militar