x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: În decurs de cinci ani, am fost plecat în trei vacanţe

Iohannis: În decurs de cinci ani, am fost plecat în trei vacanţe

13 Noi 2019   •   19:50
Iohannis: În decurs de cinci ani, am fost plecat în trei vacanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cei cinci ani de mandat a fost plecat în trei vacanţe, dar şi în perioada respectivă a lucrat, deoarece preşedintele unei ţări nu are dreptul la concediu, iar munca sa nu poate fi preluată de nimeni.

„Am fost plecat, în total, în cinci ani, în trei vacanţe. Însă trebuie să vă spun aici - poate va surprinde, poate nu - chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Preşedintele nu are dreptul la concediu şi nu există concediu pentru preşedinte, fiindcă munca pe care o face nu poate fi preluată de nimeni. Deci, şi când am plecat în vacanţă o săptămână mi-am luat mapa cu actele, cu pixul şi am lucrat pe documente, inclusiv pe documente scrise. De pe telefon - tot timpul. Din păcate, în ultimii doi ani n-am mai avut vacanţe deloc, fiindcă am stat să păzesc România de pesedişti”, a declarat şeful statului.

El a vorbit şi despre cum arată „o săptămână normală de muncă la Palatul Cotroceni”, menţionând că programul diferă, în funcţie de evoluţia evenimentelor politice.

„De regulă, săptămâna începe luni şi se termină vineri sau sâmbătă; ziua începe dimineaţă, dar nu ştim când se termină - câteodată se termină la 6,00 seara, câteodată la 12,00 noaptea. În chestiunea vacanţelor: e foarte interesant că lumea a urmărit, sper cu drag, cum preşedintele lor reuşeşte să rupă câte o zi... Mi-a făcut mare plăcere, în câte o sâmbătă sau duminică, să merg la munte, să mă întâlnesc şi acolo cu români, să discutăm despre ce se poate face pentru a deschide apetitul pentru munte mai multor români”, a precizat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis