x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Nu particip la o dezbatere cu contracandidata. Despre ce să vorbim?

Iohannis: Nu particip la o dezbatere cu contracandidata. Despre ce să vorbim?

18 Noi 2019   •   18:42
Iohannis: Nu particip la o dezbatere cu contracandidata. Despre ce să vorbim?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă, pentru că aceasta reprezintă un `partid nereformat” care „a atacat românii în stradă” şi a tolerat permanent „atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă”.

„Unii au început să dezbată dezbaterea. În esenţă, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar nu particip la o dezbatere cu contracandidata, fiindcă doamna Dăncilă, contracandidata mea în turul doi, reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea - Dăncilă, regim care a guvernat (...) împotriva românilor, şi (...) a atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut. Pe reprezentanta unui astfel de partid, care şi aruncă acuzaţii xenofobe în spaţiul public, o astfel de candidată nu pot să întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim? (...) A tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă, făcându-se că este plecată undeva”, a declarat la Ploieşti preşedintele Klaus Iohannis.

Despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Iohannis a mai afirmat că imunitatea preşedintelui este prevăzută în Constituţie şi nu se poate renunţa la aceasta fără modificarea Constituţiei.

„Acest lucru se poate face odată cu schimbarea Constituţiei şi, sigur, când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă”, a răspuns Iohannis la o întrebare pusă de jurnalişti despre faptul că în campania din 2014 a spus că primul lucru pe care îl va face ca preşedinte e să renunţe la imunitate.

Klaus Iohannis a mai spus că împreună cu Guvernul PNL îşi propune creşterea salariilor şi pensiilor.

„Noi, şi eu şi actualul Guvern, ne dorim pentru români să ajungem în situaţia, şi vom ajunge, să creştem salariile şi pensiile, nu aşa cum mincinos răspândeşte PSD zvonul că noi am vrea austeritate”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a vorbit şi despre ceea ce îşi propune dacă va mai câştiga un nou mandat.

„Pentru următorul mandat am foarte multe proiecte, toate ţin de România normală. Avem nevoie de o resetare a României, asta însemnând să reparăm tot ce s-a stricat în aceşti ani. Marile sisteme publice trebuie repuse în funcţiune, aşa cum sunt gândite, sistemul de sănătate, şcoli, Poliţie, Jandarmerie şi aşa mai departe. Peste tot acest regim toxic Dragnea-Dăncilă şi-a înşurubat pilele, cunoştinţele, neamurile. Lucrurile trebuie reluate, trebuie aduşi oameni merituoşi, oameni pregătiţi în poziţiile de conducere, trebuie să refacem aceste sisteme, în aşa fel încât să funcţioneze pentru cetăţean. Asta deja este o muncă imensă. În paralel, trebuie create condiţii pentru o dezvoltare economică mai bună, mai sustenabilă”, a afirmat Iohannis.

Acesta a adăugat că are şi proiecte importante ce ţin de securitatea naţională.

„Evident, sunt zone care ţin de securitatea naţională, unde trebuie să ne implicăm foarte mult, vorbesc aici şi de parteneriate cu SUA, unde am făcut paşi frumoşi în direcţia bună, dar vorbim şi de dotarea Armatei, de pregătirea soldaţilor. Avem nevoie de foarte multă implicare pentru a face ca economia, care va funcţiona din ce în ce mai bine, să aducă beneficii şi în buzunarele românilor, asta însemnând câştiguri mai substanţiale”, a mai spus candidatul PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis