x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: România condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste

Iohannis: România condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste

25 Sep 2019   •   16:48
Iohannis: România condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste
Sursa foto: presidency

România condamnă ferm atacurile teroriste, a subliniat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York.

"România reiterează profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală şi amploarea terorismului şi condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste, inclusiv cele care vizează reprezentanţi ai misiunilor diplomatice. Recent, astfel de atacuri care au avut loc la Kabul, Afganistan, au pus capăt vieţii a doi cetăţeni români şi au rănit grav încă unul", a afirmat Iohannis, în cadrul intervenţiei naţionale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

El a reiterat angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului la nivel internaţional, folosind toate instrumentele disponibile, inclusiv dreptul internaţional.

Şeful statului a amintit că România a salutat reforma lansată de secretarul general al ONU la începutul mandatului său şi a sprijinit eforturile organizaţiei care vizează întărirea coordonării şi îmbunătăţirea coerenţei în implementarea Strategiei Globale pentru Combaterea Terorismului.

"Permiteţi-mi să vă reasigur de sprijinul deplin al României în efortul de a dinamiza eforturile multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia de calitate, acţiunea climatică şi incluziune pe parcursul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale", a transmis Iohannis, la finalul intervenţiei sale.

AGERPRES

×