x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ionuț Stroe: Planul Național de Investiții și Relansare Economică cuprinde componenta sport și tineret ca prioritate

Ionuț Stroe: Planul Național de Investiții și Relansare Economică cuprinde componenta sport și tineret ca prioritate

07 Iul 2020   •   13:55
Ionuț Stroe: Planul Național de Investiții și Relansare Economică cuprinde componenta sport și tineret ca prioritate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Planul Național de Investiții și Relansare Economică, lansat săptămâna trecută de Guvernul României, „cupreinde componenta sport și tineret ca prioritate”.

„După ce se va consuma această criză provocată de pandemie trebuie să fim mai puternici, trebuie să avem viziune şi trebuie să avem un plan concret. Iar acest plan concret vizează refacerea din temelii a bazei sportului românesc în următorii ani. Prin investiţii în special în zona copiilor, a juniorilor, în zona infrastructurii sportive, în zona cluburilor, iar pe zona de tineret trebuie să creăm şi să diversificăm oportunităţile tinerilor din această ţară în a-şi construi un viitor aici. Dar pentru aceste lucruri este nevoie de o infrastructură atât de sport, cât şi de tineret solidă şi extinsă. Investiţiile în următorii ani sunt esenţa Programului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică pe care Guvernul Orban din care fac parte l-a gândit şi l-a prezentat public săptămâna trecută. De data aceasta, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică cuprinde componenta sport şi tineret ca prioritate. Este pentru prima oară când un plan de relansare economică de o asemenea anvergură tratează sportul şi tineretul ca pe o prioritate. Iar ele au capitole în acest document, în această viziune de dezvoltare a ţării. Este cel mai îndrăzneţ şi cel mai consistent plan de dezvoltare a sportului şi tineretului", a afirmat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a mai precizat că, în ciclul de dezvoltare 2021 – 2027,  se sincronizează „dezvoltarea României cu bugetarea europeană după acest model liberal bazat în special pe investiții”.

„Banii se vor duce în două mari direcţii: în infrastructura de sport şi tineret şi în măsurile active de sprijin a sportului şi tineretului", a adăugat Ionuț Stroe.

În Planul Național de Investiții și Relansare Economică, lansat la 1 iulie de Guvernul României, pe zona de sport, sunt incluse două dintre propunerile Ministerului Tineretului și Sportului în cee ace privește relansarea activității sportive în viitorul apropiat și dezvoltarea sportului pe termen lung. Mai mult, Guvernul Orban își promite o investiție la nivelul infrastructurii sportive în valoare de 13,5 miliarde lei care să susțină concret atât sportul de performanță, cât și revitalizarea sportului de masă.

×