x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Judecătoria vrea să vadă probele înainte de a o valida pe Clotilde Armand ca primar

Judecătoria vrea să vadă probele înainte de a o valida pe Clotilde Armand ca primar

de Ion Alexandru    |    13 Oct 2020   •   09:19
Judecătoria vrea să vadă probele înainte de a o valida pe Clotilde Armand ca primar

Judecătoria Sectorului 1 a amânat, ieri, validarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 1, atât pentru funcția de primar, cât și pentru Consiliul Local. Claudia Stângă, magistratul învestit cu procedura de validare, a stabilit un nou termen al cauzei, pentru mâine, cerându-i reprezentantului PSD, Dan Tudorache, să depună, pentru a fi analizate, toate probele privind posibila fraudare a scrutinului. Conform BEC, alegerile au fost câștigate de reprezentanta USR-PLUS, Clotilde Armand, însă PSD arată că, potrivit numărătorii paralele, există o diferență de 205 voturi în plus pentru Dan Tudorache.

 

Arât Clotilde Armand, cât și Dan Tudorache au fost citați să se prezinte în instanță, la termenul de mâine, unde vor fi analizate atât procesele-verbale care au servit la numărarea paralelă, cât și alte dovezi privind fraudarea scrutinului electoral din 27 septembrie de la Primăria Sectorului 1. Inclusiv înregistrările apărute în media cu pătrunderea, pe timp de noapte, cu sustragerea unui sac de voturi, dar și înregistrarea audio în care se discută, la nivelul BES 1, despre lipsa unor procese-verbale sau nesigilarea unor saci.

În acest moment, Dan Tudorache a intervenit în cauză, solicitând invalidarea alegerilor și refacerea scrutinului. Primarul în exercițiu a explicat, ieri, că Judecătoria Sectorului 1 este prima instanță care solicită, în sfârșit, să vadă probe, după ce atât BES1, cât și Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Central au ignorat toate sesizările. „Până în momentul de față, nici o probă nu mi-a fost luată în considerare, au considerat că totul este tardiv, deci nu s-a uitat nimeni la nici o probă pe care o aveam. În momentul de față, această instanță ne-a solicitat probe, în 48 de ore, deci le ducem. Avem suficiente probe și sper ca miercuri (mâine – n.red.), când s-a dat termen, să se uite peste aceste probe, să vadă și să constate că scrutinul a fost fraudat. Tot ce nu au luat în discuție până în momentul de față, mergem la Judecătoria Sectorului 1 și le depunem”, a declarat Dan Tudorache.

 

Tribunalul a validat mandatul lui Nicușor Dan

În timp ce Clotilde Armand mai are de așteptat să vadă dacă va deveni primar sau nu, lucrurile au stat cu totul altfel la Tribunalul București, care a validat, ieri, mandatul de edil general al Capitalei al lui Nicușor Dan. Încheierea instanței a fost comunicată prefectului municipiului București și secretarului general al Primăriei Capitalei. Decizia Tribunalului nu este definitivă și mai poate fi atacată, până mâine, la Curtea de Apel București. Rezultatele finale ale BEC l-au prezentat pe Nicușor Dan drept câștigător al alegerilor pentru Primăria Capitalei, cu 42,81 la sută din voturi, în timp ce candidatul PSD, Gabriela Firea, a primit 37,97 la sută din sufragii.

Săptămâna trecută, Gabriela Firea preciza că Nicușor Dan a câștigat aceste alegeri prin fraudă, măsluire și viciere, precizând că urmează să depună o plângere penală la Parchet.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand dan tudorache