x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor anunță că negocierile pentru noul guvern de coaliție vor începe sâmbătă

Kelemen Hunor anunță că negocierile pentru noul guvern de coaliție vor începe sâmbătă

de Georgiana Oprea    |    10 Dec 2020   •   12:42
Kelemen Hunor anunță că negocierile pentru noul guvern de coaliție vor începe sâmbătă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că negocierile pentru noul guvern de coaliție vor începe sâmbătă.

„Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului am avut o discuție informală cu președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune”, a scris Kelemen pe Facebook.

Ludovic Orban a avut o întâlnire, miercuri, 9 decembrie, cu Klaus Iohannis pentru a se consulta în vedere numirii unui nou premier liberal. Pe masă s-au aflat numele a doi miniștri ai acutalului Cabinet, respectiv Florin Cîțu, ministru de Finanțe, și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

În urma consultărilor, conducerea PNL l-a validat pe Florin Cîțu în ședința Biroului Politic, care a avut loc miercuri, la ora 18:00.

Cîțu a mai fost propunere de premier și în luna februarie, după căderea primului Guvern Orban. Strategia desemnării lui Florin Cîțu ca premier urma să declanșeze alegerile anticipate prin respingerea nominalizării de către Parlament. Planul liberalilor a fost abandonat din cauza pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis îl desemnase pe Florin Cîțu să formeze guvernul, după ce Orban a fost demis prin moțiune de cenzură.

×