x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Riscul de infectare la vot nu e mai mare decât atunci când mergi să bei o bere

Kelemen Hunor: Riscul de infectare la vot nu e mai mare decât atunci când mergi să bei o bere

de Ion Alexandru    |    21 Sep 2020   •   11:24
Kelemen Hunor: Riscul de infectare la vot nu e mai mare decât atunci când mergi să bei o bere

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a încurajat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe alegători să meargă la vot duminică, explicând că riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus în secţia de votare nu este mai mare decât atunci când “cumperi pâine” sau când “bei o bere”.

Hunor este de părere că, dacă regulile sunt respectate în ziua votului, “când intrăm în secţia de votare, nu există un risc mai mare decât în momentul în care te duci să cumperi pâine, să cumperi lapte, să bei o bere, nu există risc. În acele patru, cinci, şase minute cât stai în secţia de votare, dacă respecţi regula, nu te îmbolnăveşti”.

Liderul UDMR a mai adăugat că, după alegerile parlamentare din decembrie, în România este nevoie de stabilitate politică pentru a putea fi implementate proiecte şi atrase fonduri europene. “Cred că după alegerile locale, dar mai ales după alegerile parlamentare, România are nevoie de stabilitate politică. Degeaba vom avea la dispoziţie 80 de miliarde de euro, e adevărat cam jumătate sub formă de împrumut, jumătate granturi nerambursabile, dacă nu va exista o stabilitate politică, fiindcă în anii care au trecut am avut la dispoziţie foarte mulţi bani de la Uniunea Europeană şi foarte puţini bani au fost cheltuiţi. Acolo unde autorităţile au fost responsabile, au avut proiecte, am cheltuit banii, acolo unde guvernele succesive au trebuit să cheltuie banii, n-am cheltuit nimic, pe infrastructură mare aproape nimic nu am cheltuit, şi se vede, nu se dezvoltă ţara”, a conchis Hunor. 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor