x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Soluția la actuala ciză e refacerea alianței PNL, USR PLUS și UDMR

Kelemen Hunor: Soluția la actuala ciză e refacerea alianței PNL, USR PLUS și UDMR

15 Sep 2021   •   12:00
Kelemen Hunor: Soluția la actuala ciză e refacerea alianței PNL, USR PLUS și UDMR

Președintele UDMR Kelemen Hunor crede că soluția la actuala criză politică este refacerea coaliției, dar admite că acest lucru nu este posibil până nu se termină congresele PNL și USR PLUS.

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că până la finalizarea celor două congrese ar trebui să se termine cu „această atitudine de Ninja pe Facebook”.

„Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluție riscantă.

„Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”, a mai spus președintele UDMR.

El consideră că nici a treia variantă nu tebuie exclusă: „Soluția constituțională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluția alegerilor anticipate, dar această variantă este mai puțin probabilă și oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu putem exclude nici această variantă”.​

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor