x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2017

Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2017

16 Feb 2017   •   16:05
Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o declaraţie de presă, că bugetul propus de guvernul Grindeanu este prea optimist dar l-a promulgat.

"Am decis astăzi şi am făcut-o deja - am promulgat bugetul de stat, cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget şi Guvernul care s-a angajat să execute acest buget acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. 

El a susţinut însă că abordarea Guvernului în cazul bugetului de stat este 'hiperoptimistă'. 

"Aşa cum am promis la începutul săptămânii, am făcut o analiză a bugetului şi a bugetului de asigurări sociale. Această analiză aprofundată a confirmat tot cea am spus şi data trecută: veniturile la buget sunt aşa cum au spus unii, optimiste, eu spun supraapreciate, cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare, abordare hiperoptimistă a bugetului se poate vedea, de exemplu, făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pe anul acesta, unde se constată o creştere de 14%, fără să fie vreo explicaţie cum se ajunge la această creştere fenomenală. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat. De asemenea, se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde", a spus şeful statului. 

Preşedintele a mai spus că ţara are nevoie de buget iar guvernului îi cere 3 lucruri: "Responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate!"

×