x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor de bază pentru mai multe categorii de bugetari

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor de bază pentru mai multe categorii de bugetari

03 Apr 2020   •   11:49
Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor de bază pentru mai multe categorii de bugetari

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 3 aprilie, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituții.

„Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare", prevede actul normativ.

Mai mult,  „începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare".

Actul normativ mai prevede majorarea cu 30% a salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naționale sau de importanță națională, Bibliotecii Academiei Române, precum și din cadrul muzeelor de importanță națională, începând cu luna august 2020.

×
Subiecte în articol: majorare salarii klaus iohannis bugetari