x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a primit mesaj din Ardeal: „De mulțam îi plin podul”

Iohannis a primit mesaj din Ardeal: „De mulțam îi plin podul”

de Ion Alexandru    |    09 Apr 2020   •   08:05
Iohannis a primit mesaj din Ardeal: „De mulțam îi plin podul”

Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a fost, în ultimele două zile, bombardată cu mesaje negative, în care i se reproșează faptul că, pe de o parte, măsurile adoptate în starea de urgență îngroapă economia, în timp ce dispar pădurile României. Șeful statului este acuzat că, în loc să ia măsuri concrete pentru dotarea spitalelor și cadrelor medicale cu echipamente de protecție, ține discursuri televizate. Ultima postare a lui Iohannis, scrisă cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în care a vorbit despre respectul pe care îl datorăm medicilor, a strâns peste 2.100 de comentarii, în proporție covârșitoare critice, multe dintre acestea fiind transmise de persoane care susțin că l-au votat la ultimele alegeri prezidențiale și care se declară profund dezamăgite de prestația președintelui.

 

„Dragi medici și personal medical, vă datorăm recunoștință și respect zi de zi pentru efortul consecvent depus în menținerea sănătății noastre, a tuturor, și cu atât mai mult în aceste zile, când aveți un rol critic și purtați pe umerii halatelor albe o presiune enormă! Anul acesta marcăm Ziua Mondială a Sănătății într-un context în care omenirea se confruntă cu o situație fără precedent, în fața căreia suntem cu toții vulnerabili și care ne-a forțat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. Putem depăși cu bine aceste momente dificile dacă acționăm cu responsabilitate. Respectând normele de deplasare, de igienă și de distanțare socială ne protejăm pe noi înșine, pe cei dragi și ajutăm cadrele medicale să ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire! Sacrificiile pe care le facem astăzi ne aduc mai aproape de ziua în care viața noastră revine la normal! Doar împreună putem trece peste această grea perioadă! Doar uniți vom reuși!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. Postarea a strâns peste 2.100 de reacții din partea celor care îi urmăresc pagina de socializare, majoritatea negative.

Internauții susțin că, în timp ce, prin ordonanțele militare, libera circulație a persoanelor este restricționată, dispar pădurile. Practic, problema tăierilor de păduri reprezintă o proporție însemnată a mesajelor primite, însă lui Iohannis i se atrage atenția că, în loc de mulțumiri adresate medicilor, ar trebui să ia măsuri pentru dotarea cu materiale de protecție. Este pentru prima dată în ultimii ani când ponderea mesajelor negative este atât de accentuată, concluzia, în acest sens, fiind pusă chiar de un cititor de-ai lui Klaus Iohannis, pe nume Adrian Lucas. Acesta a scris: „Când 98% dintre comentarii sunt negative... atunci să știi că ai o problemă”.

 

Acuzații cu privire la impasibilitatea față de tăierea pădurilor

* Diana Tofan: „Să spunem și de pădurile ce ni le rade zi de zi... E o crimă asupra țării noastre”.

* Diana Ivașcu: „O întrebare: când se va termina cu «stați în casă», vor mai exista păduri în România lucrului bine făcut?!”.

* Maria Ulu: „Tăiați pensiile speciale și opriți defrișările ilegale. Altfel vorbiți degeaba! Nu vă credem!”.

* Mihai Paul: „Domnule președinte, doresc să vă raportez că pădurile se plimbă fără acte”.

* Marin Ștefan: „Opriți tăierea pădurilor și tăiați pensiile speciale, nu mai umblați cu cioara vopsită. Veți rămâne o pată neagră în istoria României!”.

* Pravăț Cezar Și Ana: „Domnule Preşedinte, sunt unul dintre aceia care v-au ales de 4 ori. Am înțeles despre Corona, dar băgăm armata să păzească şi pădurile neamului românesc sau aşteptăm să le radă de tot? Am dori să vorbiți şi despre asta în conferinţele de presă, să acționați!”.

* Constantin Baciu: „Domnule președinte, se pare că mai mult respect acordați hoților care au defrișat pădurile”.

 

Dezamăgiți că l-au votat

* Daniel și Daniela Zama: „Ne-ați dezamăgit total! Suntem un stat în care hoția, corupția și haosul sunt la ele acasă!! «România noastră» se aseamănă exact cu Turnul Babel. Nu se înțelege nimic din ceea ce vor să facă mai sus-pușii noștri. Total haos”.

* Alex Loghin: „Și pensiile speciale când le anulezi sau doar USR este singurul partid care se gândește cu adevărat la cetățeni?”.

* Mădălina Mind: „Cât de rău îmi pare că ți-am acordat votul... Prea supus ești. Ne obligați să stăm în casa pentru ce? Care pandemie???”.

* Alexandru Săndulache: „Domn’ «Președinte», cam ai restanțe față de poporul român, noi care te-am ales... Cum e cu pădurile? Pensiile speciale ale putorilor...? Și cei veniți din afară care au cazare pe banii noștri, care mai fac figuri că au primit piure fără sare. Te mai alege fratele tău Hitler, că noi nu”.

* Georgiana Gia: „M-am săturat de același discurs zilnic… sec. Fapte nimic. Mor oamenii în spitale, cadrele medicale sunt la pământ, o dată nu v-ați dus în vizită în spitale. Sunteți făcuți toți din același aluat. Am crezut că avem Președinte... M-am înșelat”.

 

 

Dojenit pentru inacțiune

* Dana Alina: „Dacă tot este vorba de solidaritate, aștept ca să văd un minim de solidaritate și din partea voastră! Și anume, renunțând la 50% din salariu’ pe care îl încasați fiecare ales al țării!”.

* Crețu George Cătălin: „Eu zic că le datorezi recunoștință tuturor care se mai duc la muncă și susțin economia României... Și noi în felul nostru suntem niște eroi”.

* Valy Tineiu: „Sugrumați economia cu aceste restricții. Încercați să luați decizii bune pentru a relua activitatea cât mai curând, altfel ne ducem de râpă cu toții…”.

* Cosmin Chircu: „Să-i spună cineva domnului că toți bolnavii care ajung să fie tratați în spital trec prin filtrele proștilor de polițiști, acei băieți care au 10% din condițiile aflate în spital la ora asta . Noi suntem prima linie domnu’... Stați în Casă!”.

* Florian Florin: „Mită electorală 500 euro pentru medici. Ei nu au cerut nimic, doar condiții pentru siguranța lor și a pacienților! Cu acei bani se poate cumpăra aparatură medicală”.

* Roxy Roxa Rossa: „Ne-ai dus la sclavie! Mai ceva ca în timpul lui Ceaușescu, când eram sclavi, dar pentru țară! Acum, sclavii UE!”.

 

Vor fapte, nu vorbe

* Rodica Mircescu: „Mă așteptam să promiteți medicilor că nu vor mai avea conducere politizată la nivelul spitalelor, DSP-urilor și toate celelalte instituții de stat. Sunt necesare mesaje de schimbare a societății noastre, de o viziune a perioadei de după experiența Corona care să aducă optimism, încredere, speranță!”.

* Anda Georgiana: „Putem depăși cu bine dacă acționam cu responsabilitate? Dar guvernul a acționat cu responsabilitate vizavi de medici, pregătindu-i și dându-le tot ce au nevoie la nivel de echipamente? În prezent avem cele mai multe cadre medicale contaminate. Considerați că dvs. ați acționat responsabil față de noi, știind ce o să urmeze? Ne pricepem la cuvinte frumoase și la povești, mai puțin la a acționa în sensul acesta. Ne cereți nouă ceva ce dvs. nu puteți face/asigura”.

* Liana Ilie: „Ordonați testarea personalul medical! Este o urgență! Spitalele vor ajunge focare de infecție... dacă nu sunt deja!”.

* Maria Ileana Chivoiu: „În loc de mulțumiri, trimiteți teste și materiale. În Ardeal, știți cum se spune: «De mulțam îi plin podul»”.

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis