x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre valul al doilea al epidemiei: E o criză fără precedent. Fără un efort colectiv e imposibil să reușim

Klaus Iohannis, despre valul al doilea al epidemiei: E o criză fără precedent. Fără un efort colectiv e imposibil să reușim

13 Oct 2020   •   19:01
Klaus Iohannis, despre valul al doilea al epidemiei: E o criză fără precedent. Fără un efort colectiv e imposibil să reușim

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații legate de criza coronavirus.

”Ne confruntăm cu o transmitere comunitare accentuată în București și alte județe. Riscă să atingă un prag alarmant numărul de spitalizări în ATI. Mulți români pierd zilnic lupta cu noul virus. Suntem într-o etapă dificilă într-un val doi al epidemiei și e nevoie să inversăm acest trend negativ. Nu trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să comunicăm aspectele ca și cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze.

E o criză fără precedent. Fără un efort colectiv e imposibil să reușim. Pentru a ține sub control această epidemie e nevoie să întrerupem lanțul cauzal. Nu ne putem permite supra-aglomerarea spitalelor.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

„Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituții. Și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență!”, a mai spus Iohannis.

„Trebuie să evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme care, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi crește peste o anumită limită, se va trece la învățământ online. Dar nu peste tot și nu dintr-o dată. Față de lunile martie, aprilie, mai, s-au făcut progrese semnificative în sistemul educațional, în școlile din România. Directorii, managerii, profesorii, personalul auxiliar și elevii au învățat între timp cum să folosească online-ul pentru a nu pierde prea mult din lecții.

Acesta este un proces, nu este o situație care până într-un moment este într-un fel și apoi este altfel. Este un proces de învățare pentru toate părțile implicate și s-au făcut progrese semnificative.“

"Sunt două megaproiecte de infrastructură care au fost discutate şi la întrunirea din 2018 care a avut loc aici, la Bucureşti. Între timp s-au făcu paşi importanţi, s-au asociat Camere de Comerţ, s-a început construirea unui fond de investiţii şi eu cred că săptămâna viitoare, când vom avea de data aceasta o întrunire în format videoconferinţă vom face noi paşi în direcţia realizării acestor proiecte.

Fiind proiecte foarte mari, nu m-aş aventura să spun cam în ce interval de timp ar putea fi realizate, dar este important de înţeles că ele sunt vitale pentru regiunea noastră, fiindcă ele vor face legătura pe axa Nord-Sud care este de mare interes şi pentru ţara noastră şi eu voi pleda pentru paşi hotărâţi în direcţia realizări acestor două proiecte", a declarat Klaus Iohannis. 

 

Stire initiala Președintele Klaus Iohannis va susține marți, ora 19:00, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis are conferințe de presă săptămânal, începând cu luna august, pe teme de actualitate politice și sociale. Subiectul principal este gestionarea pandemiei de coronavirus.  

În mod normal, conferințele de presă ale președintelui au loc miercuri. În această săptămână, însă, Klaus Iohannis va pleca în Germania pentru a primi premiul „Otto cel Mare”.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis conferinta de presa