x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis, de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea și Înaltul Patronaj Parcului Natural Văcărești

VIDEO. Klaus Iohannis, de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea și Înaltul Patronaj Parcului Natural Văcărești

22 Apr 2021   •   12:59
VIDEO. Klaus Iohannis, de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea și Înaltul Patronaj Parcului Natural Văcărești
Sursa foto: Hepta

UPDATE. 

Principalele declarații: „Astăzi este Ziua Pământului și am crezut că o vizită în Parcul Natural Văcărești este potrivită pentru această zi a Pământului. Pământul are nevoie de foarte multă protecția, iar asta implică nenumărate aspecte. Zona asta a apărut întâmplător, a fost descoperită de câțiva entuziaști care au înființat o asociație și profit de această ocazie să îi felicit. Această zonă a devenit una foarte cunoscută. Este un parc sălbatic, este o zonă unde oricine dorește să ia contact cu natura poate să o facă foarte ușor. Acest tip de parc sălbatic există de foarte mult timp, în foarte multe orașe din lume. La noi încă este o zonă puțin explorată și de aceea mă bucur că exemplul Parcului Natural Văcărești merge mai departe. Pentru a sublinia importanța unui astfel de parc, voi acorda protecția mea și Înaltul Patronaj acestui parc. Sper ca exemplul să fie unul pozitiv și să avem din ce în ce mai multe zone verzi. Avem în toate orașele mari din România un deficit de zone verzi. Avem foarte multe blocuri, alei betonate și avem foarte puține zone verzi, iar acestea sunt vitale pentru o comunitate echilibrată. Am discutat cu domnul ministru, cu Asociația, cu cei interesați, cred că trebuie să intervenim și pe legislație, să dăm mai multă atenție acestei zone. Aceasta este o mică parte dintr-o atenție pe care trebuie să o dăm mediului.”

-----------------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va efectua, joi, la ora 12:00, o vizită în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului, anunță Administrația Prezidențială.

Ziua Pământului este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie. Aceasta a fost declarată sărbătoare oficiaă de către Organizația Națiunilor Unite, în 2009.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis ziua pamantului