x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea averilor ilicite - Dan Voiculescu ameninta cu demisia

Legea averilor ilicite - Dan Voiculescu ameninta cu demisia

de Aniela Nine    |    28 Noi 2005   •   00:00
Legea averilor ilicite - Dan Voiculescu  ameninta cu demisia

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca va demisiona din Parlament daca legea privind confiscarea averilor ilicite nu va fi adoptata de forul legislativ.

Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, a anuntat ieri ca va demisiona din Parlament daca Legea privind confiscarea averilor care nu pot fi justificate nu va fi adoptata de forul legislativ, avand in vedere ca acest proiect a fost depus la Senat de jumatate de an.

MOTIVATIE. "Nu vreau sa imi asociez numele cu un Parlament care ii apara pe corupti, un Parlament care le lasa portite ca sa fuga de lege", si-a motivat Dan Voiculescu demersul. Liderul PC a mentionat ca va proceda in acelasi fel si in situatia in care dezbaterea acestui proiect legislativ va fi tergiversata sau continutul lui va fi "mutilat" de catre parlamentari. Dan Voiculescu a facut ieri acest anunt la intrunirea Biroului Permanent al PC, menita a analiza activitatea formatiunii de pana acum si a adopta modificari in structura de conducere a unor filiale.

ANTICORUPTIE. Demersul conservatorilor de promovarea a acestui proiect legislativ se inscrie in lupta impotriva coruptiei, a explicat Voiculescu, in contextul in care aceasta este una dintre problemele semnalate in raportul de tara. Faptul ca aceasta problema nu poate fi rezolvata, a sustinut liderul PC, este o dovada ca legile nu functioneaza, ceea ce explica necesitatea acestui proiect legislativ. "O astfel de lege ar trage linie in societatea romaneasca. Am putea pleca de la zero, cu doua categorii de romani: oameni corecti si oameni care au profitat de perioada de tranzitie", a spus liderul PC, insistand ca dezbaterea acestui proiect ar trebui sa aiba loc imediat in Parlament.

S-a stabilit totoodata ca urmatorul congres al PC sa aiba loc la 4 februarie 2006. Totodata, liderul PC a anuntat ca, in privinta afilierii partidului la o formatiune europeana, in prezent se discuta doua posibilitati: Partidul Democratic European si Partidul Democratic Republican European, ambele formatiuni facand parte din grupul ALDE din PE.

×
Subiecte în articol: politic voiculescu dan